Referat - Cercetare de marketing pentru lansarea unui produs turistic destinat in exclusivitate elevilor

Categorie
Referate Statistica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
697
Etichete
cercetare, marketing, pentru, lansarea, unui, produs, turistic, destinat, exclusivitate, elevilor
Descarcari
529
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Cercetare de marketing pentru
lansarea unui produs turistic destinat în exclusivitate elevilor

CERCETAREA CALITATIVA
Scopul cercetarii calitative
O agentie de turism doreste sa lanseze pe piata româneasca un produs turistic ce consta în organizarea de circuite turistice în România destinate în exclusivitate elevilor. Aceasta apeleaza la o renumita companie de cercetari de marketing în vederea efectuarii unei cercetari calitative cu scopul cunoasterea motivatiilor si frânelor privind efectuarea de circuite turistice de catre elevi organizate de catre o agentie de turism.

Obiectivele cercetarii de marketing
Determinarea atitudinii familiilor si cunoasterea opiniilor parintilor cu privire la lansarea acestui produs turistic.
Stabilirea modalitatilor de informare a elevilor si în special a parintilor acestora în vederea cunoasterii detaliilor privind produsul turistic lansat.
Determinarea perceptiei familiilor asupra produsului ce se va lansa.

Metoda de cercetare calitativa
Metoda de cercetare calitativa aleasa este interviul în profunzime. “Metoda interviului în profunzime” – reprezinta o conversatie, un dialog, o comunicare nondirectiva care presupune formularea de catre cercetator a unui numar mare de întrebari care au rolul de a afla de la subiect, în detaliu, credintele si simtamintele sale în legatura cu tot ce se leaga de lansarea unui produs turistic destinat în exclusivitate elevilor, cu scopul de a descoperi motivele de baza ale comportamentului sau. Asadar, interviul va fi folosit pentru studierea motivatiilor si frânelor privind efectuarea de circuite turistice în România de catre elevi.
Marimea esantionului se va constitui din 40 persoane cu vârsta peste 25 ani, care au copii si au un venit lunar permanent. Aceste persoane vor fi anchetate de catre operatorul de interviu în vederea obtinerii informatiilor dorite de catre acesta.
Modul de desfasurare a interviului
Interviurile se vor desfasura pe strada, iar fiecare interviu va dura 5 –10 minute. Fi


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org